Áfonya, mazsola, nádcukor és kakaópor kombinációjával készült, igazi finomság. Összekeverjük, kanállal kiadagoljuk, sütjük. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Egy bögre tejjel, kávéval kitűnő tízórai, de a gyerekeknek iskolába uzsonnára is remekül dobozolható.
Áfonyás mazsolás keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g vaj vagy ráma
- 200 g nádcukor
- 400 g finomliszt (BL-55)
- 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
- Csipetnyi só
- 2 ek. ét kakaópor
- 2 egész tojás
- 3 ek. tej
- 1 ü. rumaroma (38 ml)
- 150 g aszalt áfonya és mazsola vegyesen
Leírás
- Sütőt 170 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik, összekeverjük a sütemény tésztáját.
- Vajat vagy rámát a cukorral megolvasztjuk. (Nekem mikrohullámú sütőben 1 perc volt.)
- Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, tojást, rumaromát és elkeverjük. Nagyon sűrű volt a massza, így még 3 ek. tejet adtam hozzá, elkevertem.
- Végül beleszórtam az áfonyát és a mazsolát. Elkevertem.
- Két evőkanál segítségével a masszából kis halmokat tettem a papírral fedett tepsire. 32 db lett ebből a mennyiségből. Vigyázzunk, ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben kicsit megnőnek a kekszek.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt megsültek. Két tepsivel egyszerre sütöttem őket.
- Tepsin hagytam kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba pakoltam a kekszeket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha szereted a házi kekszeket, érdemes elolvasnod a következőket is: házi keksz receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.