Tényleg nagyon egyszerű elkészteni, mint bármelyik muffint általában. Összekeverjük, formába kanalazzuk, megsütjük. Készíthetjük mazsolával vagy nélküle, ki hogy szereti. Mosogatni sem kell túl sokat utána, gondolom ez is sokat nyomhat a latban. Kezdő háziasszonyok vagy urak is nyugodt szívvel nekiláthatnak, mert a siker garantált, nem lehet elrontani. 🙂
Almás fahéjas muffin
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g finomliszt
- 100 g cukor
- ½ cs. sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- fahéj (ízlés szerint)
- pici rumaroma és vaníliás cukor (elhagyható)
- 1 kisebb alma reszelve
- 2 tojás
- 50 g puha zsír
- 2 ek. natur joghurt
- ízlés szerint mazsola (elhagyható)
Leírás
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A muffinformába papírt teszünk. (Én mindig teszek bele, mert félek, hogy papír nélkül nem jön ki, és a tálalása is gusztusosabb muffin papírral mint nélküle.)
- A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, fahéj, esetleg vaníliáscukor) a tálba mérjük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Összekeverjük. (Lehet csak fakanállal, de akár mixerrel is.)
- Aki szereti egy marék mazsolát szórhat bele.
- Majd a tésztát a muffin formákba kanalazzuk, de nem teljesen tele, mert sütés közben megnőnek.
- Ez a mennyiség 10 db muffin készítésére elegendő, a muffinforma nagyságától függően.
- Előmelegített sütőnem 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a többi édesség receptemet itt találod: édesség receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.