Finom, egészséges és gyorsan elkészíthető. Önmagában, húsok vagy szendvics mellé is kitűnő választás.
Avokádó saláta paradicsommal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 db avokádó
- 2 szem paradicsom
- fél fej lila hagyma
- 1 db zöld citrom
- 3-4 friss bazsalikom levél, ízlés szerint
- só
- bors
Leírás
- A paradicsomot megmosom, zöld részét eltávolítom, félbe, majd szeletekre vágom.
- Lila hagymát megpucolom, félbe, majd karikákra vágom.
- Avokádót félbe vágom, magját eltávolítom. Egy teás kanál segítségével a húsát a héjából kikanalazom, szeletelem.
- Friss bazsalikom levelet apróra vágom.
- Citromot félbe vágom, fél citrom leve a salátára kerül, a másik felét félreteszem a tálaláshoz. (Később ha valaki savanykásabban szereti, rányomhatja a levét.)
- Minden összetevőt tálba rétegezek, közben enyhén sózom, friss borsot őrlök rá, végül ráfacsarom a fél citrom levét.
- Díszítésként bazsalikom levél, aszalt paradicsom és zöld citrom került a tál szélére.
- Jó ha néhány órát áll a hűtőben (ízek kicsit összeérnek), de vigyázat kavargatás összetörheti az érett avokádót.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.