Egy nagy hypermarket adta az ötletet, így itthon én is elkészítettem a bacon-ös rudat. Egy bögre forró teával, igazán kellemes vacsora ilyenkor ősszel.
Bacon-ös rúd
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g liszt
- 3 kk. só (ízlés szerint)
- 1 kk. cukor
- 1 cs. szárított élesztő
- 1 ek. olaj
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl tej
Tetejére:
- 60 g trappsita sajt
- 10 szelet bacon szalonna
Leírás
Előkészítés:
- Sajtot lereszeljuk, hűtjük.
- Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A lisztet átszitáljuk.
- A szárazanyagokat (liszt, só, cukor, élesztő) egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves anyagokat (langyos víz, olaj). Alposan összegyúrjuk.
- Ha elvált az edény falától és egynemű, akkor letakarjuk és langyos, huzatmentes helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
Elkészítés:
- Amikor megkelt a tészta, egyhén lisztezett felületre borítjuk, és 10 darabra vágjuk. (Nekem ebből a mennyiségből 10 db 84 g-os kis gömböm lett.)
- A darabokat egyesével megsodorjuk, úgy hogy közben a reszelt sajtban is kicsit megforgatjuk, majd egy szelet bacon szalonnát tekerünk rá. Így járunk el a többi tésztával is, majd tepsire helyezzük.
- Vízzel megspricceljük a sütőpapírt és kicsit a rudakat is, majd hideg sütőben kezdjük sütni. Nekem légkeveréses sütőben, 250 fokon, alsó és felső sütéssel 20 perc alatt sült meg.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.