Gyorsan, kevés munkával, finomat, egészségeset! A sütőtök egészséges, mert magas a C vitamin tartalma, valamint káliumot, foszfort, vasat és rezet tartalmaz. Természetes vitaminforrás, ami ebben a vacak időben nem árthat a szervezetünknek.
Eddig önmagában ettük megsütve, vagy sütés után pürésítve kekszet készítettem belőle. Mindkettő változat finom, de most egy harmadik módon készítettem el, baconszalonnába tekerve. Nekem nagyon ízlett. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Baconbe göngyölt sütőtök
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- Fél tök
- 1 csomag bacon szalonna
Leírás
Előkészítés:
- A tököket megmossuk, leszárítjuk félbevágjuk.
- Egy evőkanál segítségével a belső magházat kikaparjuk.
- Szeleteljük. Érdemes hasábokra szelni, hogy könnyebb legyen majd a szalonnába begöngyölni.
Elkészítés:
- A tököt egyesével 1-1 szalonnába tekerjük. Jénai tálra helyezzük.
- Két-három ek. vizet teszünk alá, letakarjuk.
- Kb. 1 órát 210 fokon sütjük letakarva, majd levesszük a fóliát és még 20-30 percet sütjük.
- Amikor megpirult a szalonna kivesszük.
- Tejes-vajas burgonyapürével tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
A tök másik felét csak önmagában sütöttem meg, finom édes volt, elfogyasztottuk desszertnek. 🙂
A tök másik felét csak önmagában sütöttem meg, finom édes volt, elfogyasztottuk desszertnek. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.