Előző napról maradt egy kis nyers csirkemell, volt a hűtőben szeletelt bacon szalonna, úgyhogy a kettőt házasítottam és megszületett a remek vacsora. A fiúk is megeszik, így bekerült az elkészíthető receptek közé.
Mennyiségeket nem írok, család nagyságától függ, hogy kinek mekkora mennyiségű fogy el, bár teszem hozzá, hogy a megmaradt husit, másnap hidegen felkarikázva, szendvicsre feltéve fogyasztottuk el.
Baconbe tekert csirkemell
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- csirkemell
- szeletelt bacon szalonna
- kicsi só
Leírás
- A csirkemellet hosszúkás darabokra vágjuk, kicsit besózzuk. (De csak óvatosan azzal a sóval, mert a szalonna is sós, nehogy elsózzuk az ételt.)
- A jénai alját bacon szalonnával kirakjuk.
- Majd a darabokat egyesével bacon szalonnába tekerjük és egymás mellé a jénaiba helyezzük.
- Kb. 30 percet letakarva 200 fokon sütjük, majd levesszük a jénai tetejét és 250 fokon készre sütjük. Ezt mindenki döntse el maga, hogy mennyire szereti ropogósan, csak vigyázzunk, nehogy kiszáradjon nagyon a szalonna.
Megjegyzés
Rizzsel, burgonya pürével, krokettel, párolt zöldséggel tálalhatjuk, ki mivel szereti.
Másnap hidegen, a házi francia zsúrkenyerünkkel ettük. Így, hideg szendvicsnek elkészítve is finom volt.
Másnap hidegen, a házi francia zsúrkenyerünkkel ettük. Így, hideg szendvicsnek elkészítve is finom volt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Aki kedvet kapott a kenyérke megsütéséhez, a receptet itt találja: francia zsúrkenyér recept
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.