Könnyű kakaós piskóta, ízletes pudingos túrós krém, tetején barackkal és készen is van a finom édesség. Viszonylag egyszerűen elkészíthető ez a barackos túrós szelet, de azzal kell számolni, hogy a pudingnak ki kell hűlni és a kész süteménynek pár órát szeletelés előtt a hűtőben pihennie kell. Nagy adag, igen kiadós, 30 szelet lesz belőle.
Barackos túrós szelet
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 8 db kis méretű tojás
- 8 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
Krémhez:
- 2 csom. főzős vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 250 g ráma
- 500 g túró
- 200 g cukor
Tetejére:
- kisebb őszibarack konzerv
Leírás
Piskóta készítése:
- A tepsit sütőpapírral/alufóliával kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
- A sárgáját 8 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
- Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is hozzászitáljuk, majd óvatosan szilikonkanál segítségével összekeverjük.
- Sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük.
- Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
- A két csomag pudingot a 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük.
- A túrót, cukrot, rámát kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, azzal is elkeverjük.
Sütemény összeállítása:
- A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, széleit levágjuk, rákenjük a krémet.
- Erre kerül a szeletekre vágott barack.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
- Forró vízbe mártott és letörölt késsel szeleteltem, 6 x 5 azaz 30 szelet sütemény lett ebből a mennyiségből.
Megjegyzés
A barack szeletek kissé soknak bizonyultak, nem tettem rá mindet a süti tetejére.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.