Békés megyei toros karaj az étel becsületes neve. Sok évvel ezelőtt, amikor a férjem még gyerek volt, a disznóvágásokon sokszor készítették ezt az ételt… Tegnap este, sok év elteltével, itthon is megsütöttük. 10 perces előkészítést és 60 perces sütést igényelt. Valóban egyszerű és finom! (Természetesen kicsit turbósabb változatban is kivitelezhető, kis zsírral a tepsi alján és szalonnaszeletekkel a húson, tálalásnál tejföllel meglocsolva… de nálunk most a diétásabb változat készült.)
Toros karaj
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 11 szelet sertés karaj
- 1 kg savanyított káposzta
- Ízlés szerint: só, bors
Leírás
- A tepsi aljába tesszük a káposztát. (Érdemes megkóstolni, ha túl savanyú, akkor ki kell mosni. Mi vecsési nem hőkezelt savanyított káposztát használtunk.)
- A káposzta tetejére kerül a felszeletelt hús. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Alufóliával letakarjuk, majd forró sütőben 210 fokon 45 percig sütjük.
- Végül levesszük a fóliát és 15 perc alatt készre sütjük. (Kicsit meg is pirul.)
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 embernek elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.