Kislány koromban anyukám sokszor készített betyárost, nagyon-nagyon szerettük. Most én is megfőztem a fiúknak és nagy öröm, hogy nekik is ízlett. Olaj, tészta, burgonya, tojás és fűszerek, ennyi kell hozzá, és már készen is van egy olcsó, de igazán finom és kiadós étel. Aki szereti, feldobhatja egy kis sült szalonnával, ahogy mi is tettük.
Betyáros
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2-3 ek. olaj
- 250 g kocka tészta
- 500 g burgonya
- 4 tojás
- sült szalonna (elhagyható)
Leírás
- A kockatésztát az olajon barnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, majd fedővel letakarva puhára főzzük. Ez alatt az idő alatt (kb. 30 perc) éppen elfő a leve.
- Négy db tojást felverünk, sózzuk, majd a tésztás burgonyára öntjük. Keverjük, rásütjük, ha elkészültünk azonnal tálaljuk.
- Aki szereti egy kis sült szalonnával megszórhatja a tetejét, savanyúsággal együtt remek fogás.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.