Igazán finom köret, nem csak párolva vagy pürésítve, hanem steak-ként elkészítve is finom! Egyszerű, a munka nagy részét a sütő végzi.
Brokkoli steak
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 fej brokkoli
- pici olaj
- Tálalásnál só, bors esetleg csilis só
Leírás
Előkészítés:
- A brokkolit megtisztítjuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Tepsire fektetjük, a szeletek tetejét olajjal enyhén megkenjük, 2-3 evőkanál vizet is teszünk alá. (Csak hogy könnyebb legyen a gőzképződés, puhulás.)
- Előmelegített sütőben 250 fokon kb.15 percet pároljuk, majd a fedő levétele után még 5 perc alatt pirosra sütjük. (Érdemes közben ellenőrizni, mert hirtelen puhul, ha szükséges a szeleteket át is lehet forgatni, hogy egyenletesebben piruljanak. Én nem sütöttem teljesen puhára.)
- Tálalásnál mindenki ízlése szerint sózhatja, borsozhatja, de csilis sóval is finom. (Önmagában, fűszerek nélkül is igen ízletes.)
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.