Kiadós, ízletes, 25 perc alatt elkészíthető ez a bundás kenyér. Nem kell az olajjal pepecselni, nem lesz olajszag az egész lakásban, felhasználhatjuk a kissé szikkadt kenyerünket. A végeredmény pedig nagyon finom, bundás kenyér sütőben sütve. Egy bögre meleg teával uzsonnára, de akár vacsorára is megállja a helyét.
Természetesen az általam sütött, kézzel dagasztott kenyérke előző napról megmaradt felét használtam fel. A kenyerem receptjét itt találod.
Bundás kenyér sütőben sütve
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
1 nagy tepsire való adaghoz:
- 1 ek. olaj
- 8 szelet kenyér
- 4 tojás
- sonka
- kolbász
- sajt
Leírás
- A sütőt bekapcsoltam, 250 fokra állítottam, hogy amíg az előkészületeket végeztem bemelegedjen.
- A tepsit sütőpapírral kibéleltem, a sütőpapírt 1 ek. olajjal megkentem.
- A tojásokat felvertem, sóztam.
- A kenyereket egyenként megforgattam a tojásban. A sütőpapírral fedett tepsire tettem, majd a sütőbe raktam. Kb. 10 percet sütöttem.
- Közben a sajtot lereszeltem, sonkát, kolbászt előkészítettem.
- Kb. 10 perc elteltével kivettem az elősütött bundás kenyereket és sonkát, kolbászt, majd sajtot tettem a tetejére.
- Még 5 percere visszakerültek a sütőbe, ahol a sajt szépen ráolvadt, kissé megpirult. (alsó és felső sütést használtam a villanytűzhelyemben)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.