Bundás magvak. Igazán finom ropogtatnivalót készítettem a hétvégén. Előszőr Kínában ettem bundázott mogyorót, amit egy nagyon kedves kínai hölgy ismerősünkkel együtt készítettünk még 2011-ben. Most eszembe jutott, és vegyes magokkal én is elkészítettem. Finomra sikerült, érdemes kipróbálni. Hétévégi kártya party-hoz, barái beszélgetésekhez, de egy jó könyv mellett is kitűnő csemege.
Bundás magvak
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- nagy marék olajos mag
- 2 tojás (közepes méretű)
- 5 ek. kukoricakeményítő
- só
- olaj a sütéshez
Leírás
Előkészítés:
- A magokat megtörtem, 230 fokos sütőben kicsit megpirítottam.
Elkészítés:
- Wokban (jó mély, tutira nem keverem ki belőle, de természetesen bármilyen más edényben is készíthető) olajat melegítettem.
- A tojásokat villával kicsit felvertem, hozzákevertem a keményítőt és a sót.
- Ebbe a masszába kerültek a pirított magvak. Alaposan elkevertem, hogy a keményítős massza mindenhol bevonja őket.
- Amikor az olaj forró lett, beletettem a magvakat, majd egy sütőkanál segítségével szétvágtam, hogy ne túl nagy darabokra süljenek össze, hanem kisebbekre.
- Néhány perc alatt készre sütöttem.
- Papírtörlőn lecsepegtettem.
Megjegyzés
Vigyázzunk, ha az olaj túl forró, a bunda megéghet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Az első három kép még Kínában készült. 🙂
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.