A férjem nem eszik most tojást és húst, így zsír és tojás nélkül készítettem a pogikat. Egyszerű és finom krumplis pogácsa lett belőle. Finom foszlós, a teteje piros és kissé ropogós. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Burgonyás pogácsa tojás nélkül
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 500 g áttört burgonya (ne legyen meleg!)
- 3 kk. só (ízlés szerint)
- 25 g élesztő
- 60 g vaj
- 40 g olívaolaj
- 2 dl kefír
Leírás
- A lisztet átszitáltam.
- Az összes hozzávalót a dagasztótál üstjébe mértem, kb. 8-10 percet dagasztotta a gép. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
- Egy tálban letakarva félretettem kelni.
- Kb. másfél órát pihent, ez alatt duplájára nőtt a tészta.
- Lisztezett felületen elnyújtottam, összehajtogattam, ismét elnyújtottam, tetejét bevágtam, szaggattam és sütőpapírral borított tepsire tettem őket.
- Hideg sütőbe toltam a tepsit, 220 fokra állítottam a hőfokot, és 30 perc alatt készre sütöttem a pogikat.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 20 db pogácsa lett, pont egy tepsivel.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.