CH csökkentett kókuszfelfújtat készítettem, a tetejére pedig gyors eperöntetet főztem. Hát, mit is mondjak, nagyon finom lett. 🙂 Itthon fellelhető mindenféle kókuszos alapanyagot felhasználtam hozzá. Aki nem fogyózik, cukorral és finomliszttel is elkészítheti. 🙂
CH csökkentett kókuszfelfújt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Felfújthoz:
- 50 g kókuszliszt
- 50 g kókuszreszelék
- 50 g Zéró 6 liszt
- 50 g xilit
- 10 g sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- csipet só
- 70 g kókuszolaj
- 2 dl kókusztej (light)
- 2 + 2 db egész tojás
Eperöntethez:
- 300 g eper
- 1 kk. burgonyakeményítő
Leírás
Előkészítés:
- Tepsit fóliával kibéleljük.
- Sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Sütemény elkészítése:
- Két tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem habnak.
- A felfújthoz a többi hozzávalót (2 egész tojás + a 2 sárgája is) egy tálba mértem, alaposan elkevertem. Végül finoman hozzákevertem a két tojásból felvert habot is.
- Kibélelt tepsibe öntöttem, majd 30 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon készre sütöttem. (Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával le kell takarni.)
Eperöntet elkészítése:
- Epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Pár db-ot félretettem a díszítésre, a többit botmixerrel kissé pürésítettem, de úgy, hogy nagyobb darabok is maradtak benne.
- Egy kis levet kivettem belőle, 1 kk. burgonyakeményítőt adtam hpozzá, elkevertem, majd hozzáöntöttem a pürésített eperhez és állandó keverés mellett felforraltam. 3-4 percig még főztem, majd félretettem.
Tálalás:
- Amikor kihűlt a felfújt, szeleteltem.
- Tetejére eperöntetet kanalaztam, egész eperrel és citromfű levelével díszítettem.
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból a süteményt 18 x 24 cm-es tepsiben sütöttem, 12 szeletre vágtam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.