Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, sokféle gyümölccsel tálalható, és még egészséges is. Chia mag puding, ha kell egy kis finomság. Áfonyás és epres verziót is készítettem, mindkettő nagyon finom. 🙂
Chia mag puding
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Pudinghoz:
- 3 púpos ek. chia mag (50 g)
- 2,5 dl tej / kókusztej
- késhegynyi vaníliapor
Díszítéshez:
- Ízlés szerint gyümölcs
Leírás
- A langyos tejbe elkeverjük a chia magot, vaníliát, kicsit állni hagyjuk, majd poharakba szedjük. (Ebből a mennyiségből 2 kisebb pohárral jön ki.)
- A két pohár pudinghoz 1 kis doboz (125 g) áfonyát használtam fel, a poharak aljára is tettem a gyümölcsből, erre került a puding, hűtöttem. (1-2 órát érdemes várni, hogy jól lehűljön.)
- Tálalás előtt a maradék áfonyával díszítettem.
- Amikor epres változatot készítettem, akkor a pudingot a poharakba töltöttem, majd ferdén eldöntve hűtöttem.
- Közben elkészítettem az eperöntetet: Egy marék epret ízlés szerint pici cukorral, pici vízzel feltettem főni, miközben főtt kicsit összetörtem. Közben 1 kk. keményítőt kicsi vízzel csomómentesre kevertem, ezt hozzáöntöttem a szószhoz és pár perc alatt készre főztem.
- Amikor a puding és az öntet is lehűlt, a pudingra kanalaztam, egész eperrel díszítettem.
Megjegyzés
Gyorsan elkészül, természetesen bármilyen gyümölccsel variálhatjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.