Császármorzsa, ami akár sütőben is elkészíthető. Még januárban, télvíz idején megkívántuk a császármorzsát. Nagyon, de nagyon nem szerettem, hogy mellette kellett állni, és egyébként is mindig az egész tűzhely csupa morzsa lett, mert soha nem sikerült úgy elkészíteni, hogy ne kavarjam ki a serpenyőből. Hát gondoltam egyet, és a masszát egy tepsibe öntöttem, betettem a sütőbe. Na azóta nem kavargatom, inkább a sütőbe megsütöm. 🙂
Császármorzsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2,5 dl búzadara
- 1 ek. liszt
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor vagy késhegynyi vaníliapor
- 0,5 liter tej
- 4 tojás
- 50 g cukor
- olaj
Leírás
- A darát, lisztet, vaníliát, tejet elkeverjük, kb. 3 órát pihentetjük. (Ezen idő alatt a gríz jól megdagad.)
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját krémesre keverjük a kristálycukorral.
- A tejes darát, a tojásfehérje habot és a cukros sárgáját, óvatosan fakanál segítségével összeforgatjuk.
- Tepsibe öntjük (alá kis olajat öntünk), forró sütőbe (230 fokos) toljuk és kb. 40 perc alatt, néha megkevergetve, készre sütjük.
- Aki nem szeretné sütőben, akkor hagyományos módon teflonos serpenyőben megsütheti.
- Porcukorral és sárgabarack lekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Én almaszósszal is nagyon szeretem, a képek között a tepsis változatot almaszósszal tálaltam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.