Kis linzer csillagok, eperlekvárral összeragasztva. Hosszan eltartható karácsonyi aprósütemény. Az eredeti recept Katica konyhájából való, én kissé átalakítva a következőképpen készítettem.
Csillaglinzer
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 300 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 80 g darált mandula
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. kakaópor (cukrozatlan)
- 250 g vaj
Tölteni:
- eperlekvár
Tetejére:
- ízlés szerint porcukor
Leírás
- A tészta száraz hozzávalóit összekevertem, majd hozzáadtam a puha vajat.
- Összedolgoztam, egy nejlon zacskóba tettem, majd 2 órára betettem a hűtőbe pihenni.
- Amikor letelt a pihenő idő, a tészta felét Kb. 3 mm vastagságúra elnyújtottam és csillag formával kiszúrtam. Így jártam el a tészta másik felével is.
- A csillagokat sütőpapírral fedett tepsire tettem, 180 fokon 10 perc alatt megsütöttem.
- Amikor kihűltek eperlekvárral összeragasztottam őket.
- Légmentesen záródó dobozban sokáig eltartható.
Megjegyzés
60 db kész linzer lett nekem ebből a mennyiségből. Tálalás előtt porcukorral megszórtam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.