Csokis áfonyás kekszet sütöttem, ami nem a szépségéről híres. Ez a ronda, de finom tipikus esete. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Akár két hétig is eltartható, ha marad… 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Csokis áfonyás keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g vaj vagy ráma
- 300 g barna cukor
- 400 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. fahéj
- Csipetnyi só
- 2 egész tojás
- 4 ek. tej
- 150 g csokoládé
- 100 g aszalt vörös áfonya
Leírás
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a barna cukrot, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, fahéjat, tojást, majd alaposan elkeverjük.
- Végül 4 ek. tejet adunk hozzá, így sűrű, de fakanállal keverhető masszát kell hogy kapjunk.
- Végül beleszórjuk az összetört csokoládét és az áfonyát. Elkeverjük.
- Kanállal diónyi darabot kiveszünk, kézzel gömbölyítjük, majd a két tenyerünk között ellapítjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Egymástól kicsit távolabb, mert ütésnél terülnek. Ebből a mennyiségből 3 x 20 db lett, összesen 3 tepsivel.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 12 perc alatt megsülnek.
- Tepsin hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
Sütésnél figyelni kell arra, hogy amikor kivesszük, még kicsit lágyabb, ahogy hűl, úgy szilárdul a keksz. Ha tovább sütjük, akkor kicsit szárazabb, ropogósabb kekszeink lesznek. Úgy is finom, én ropogósan is szeretem.
A cukor mennyiségét lehet kicsit csökkenteni, ízlés szerint.
A cukor mennyiségét lehet kicsit csökkenteni, ízlés szerint.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.