Cukor és fehér liszt mentes, szénhidrát csökkentett zabkekszet készítettünk. Csokicseppekkel dobtuk fel az amúgy is finom ízét. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, több napig is eltárolható, iskolába és munkahelyre is könnyen elcsomagolható. Érdemes elkészíteni, nagyon finom!
Csokis-kókuszos zabkeksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1,5 dl hideg kókusztej
- 1 egész tojás
- 50 g lágy Ráma vagy vaj
- 60 g kókuszreszelék
- 50 g zabpehely
- 50 g zabliszt
- 100 g (ízlés szerint) édesítő (vagy cukor)
- csipet só
- késhegynyi sütőpor
- 60 g (ízlés szerint) étcsokis csokicsepp
Leírás
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A hozzávalókat a csokicsepp kivételével egy tálba mérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a csokicseppet, elkeverjük.
- Két evőkanál segítségével sütőpapírral fedett tepsire kanalazzuk a masszát, ellapítjuk.
- Ebből a mennyiségből 1 tepsivel, 16-18 db keksz lesz.
- Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.