Csöröge, ahogy anyukám készíti. 🙂 Házi baracklekvárral és vaníliás porcukorral az igazi. Most, a farsangi szezonban erősen ajánlott az elkészítése. 🙂
Csörögefánk
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 2 ek. porcukor
- 5 tojássárgája
- 3-4 ek. tejföl
- olaj a sütéshez
- vaníliás porcukor a szóráshoz
Leírás
Előkészítés:
- Szárazanyagokat (liszt, só, porcukor) összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat és 3-4 kanál tejfölt. Ha szükséges még adunk hozzá tejfölt.
- Alaposan összegyúrjuk, 30 percet pihentetjük.
- Lisztezett felületen elnyújtjuk. (kb. 2-3 mm vastagra)
- Derelyevágóval hosszú csíkokra vágjuk (2-3 cm széles), majd 5-6 cm hosszú “rombuszformákra” vágjuk a csíkokat. (kicsit sréhen kell vágni)
- Közepén bevágjuk, és az egyik csücskét átbújtatjuk a vágáson.
Elkészítés:
- Bő, forró olajban gyorsan pirosra sütjük. Jól lecsepegtejük, papírtörlőre szedjük sütés után.
- Vaníliás porcukorban megforgatjuk. (Esetleg csak vékonyan meghintjük, aki nem szereti olyan édesen.)
- Házi baracklekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 3 tálcányi fánk lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.