Cukormentes linzer zabpehelyliszttel, mákkal és sárgarépával. Eritrittel édesítettem. Könnyen elkészíthető és finom. Amikor van időnk a linzereket előre megsüthetjük, majd lezárt dobozban tároljuk. Fogyasztás előtt 1-2 nappal lekvárral összeragasztjuk.
Cukormentes linzer
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 100 g sült sárgarépa pürésítve
- 50 g vaj
- 100 g zabpehely darálva
- 70 g porrá darát eritrit
- 50 g darált mák
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 egész tojás
- csipet só
Tölteni:
- cukormentes baracklekvár
Leírás
- A zabpelyhet ledaráltam.
- A sült sárgarépát késes aprítóban a vajjal pürésítettem.
- A szárazanyagokat kimértem, összekevertem.
- A hozzávalókból tésztát gyúrtam, egy zacskóba tettem és hűtőben 1 órát pihentettem.
- Kb. 3 mm vékonyra nyújtottam, kiszúrtam, majd sütőpapírral borított tepsire tettem a formákat.
- A közepét már a tepsin szúrtam ki, hogy ne deformálódjon a tészta.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon 15 perc alatt megsütöttem.
- Végül baracklekvárral összeragasztottam a linzereket.
- Légmenetesen záródó dobozban tárolható.
- Összesen 29 db lekváros linzer lett ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.