A recept Katica konyhájától való, de a készítési módját kissé megváltoztattam, mert a habzsákból való kinyomás nagyon nehézkes volt (nincs igazi, jó habzsákom). A tészta egyik felét azért erőt, energiát nem kímélve kinyomogattam, de a második felét már leegyszerűsítettem. Megmutatom, hogyan…
Diós linzer
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 375 g finomliszt
- késhegynyi sütőpor
- 125 g darált dió
Díszítéshez:
- olvasztott csokoládé
- cukorgyöngy
- negyed dióbelek
Leírás
Előkészítés:
- A hozzávalóikból összeállítjuk a tésztát. Először a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, abba kerül a tojás és a sütőporos, diós liszt.
- Összegyúrjuk a tésztát és habzsákba töltjük, onnan nyomjuk a sütőpapírral letakart tepsire a kis korongokat. Én egy plusz körívet nyomtam a korongok tetejére (ebbe került sütés után az olvasztott csokoládé és a cukorgyöngyök.)
- Mivel a "habzsákolás" nem igazán jól ment, így a tészta másik felét egy sütőpapíron hengerré formáztam, hűtöttem, utána szeleteltem és így tettem a tepsire és sütöttem meg. Szeletelésnél kissé deformálodik a kerek szelet, kissé tojásdad formát ölt, de ezt a sütőpapíron az ujjainkkal könnyedén kerekké formálhatjuk. Én a tészta másik felét így készítettem, legközelebb, csak e szerint fogom sütni.
- Ebből a mennyiségből 80 db lett, amit 170 fokon 12-14 perc alatt sütöttem készre.
Díszítés:
- Miután meghűltek a linzerek olvasztott csokival, cukorgyönggyel és negyed dióval díszítettem őket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.