Diós linzer
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 375 g finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 125 g darált dió
Díszítéshez:
  • olvasztott csokoládé
  • cukorgyöngy
  • negyed dióbelek
Leírás
Előkészítés:
  1. A hozzávalóikból összeállítjuk a tésztát. Először a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, abba kerül a tojás és a sütőporos, diós liszt.
  2. Összegyúrjuk a tésztát és habzsákba töltjük, onnan nyomjuk a sütőpapírral letakart tepsire a kis korongokat. Én egy plusz körívet nyomtam a korongok tetejére (ebbe került sütés után az olvasztott csokoládé és a cukorgyöngyök.)
  3. Mivel a "habzsákolás" nem igazán jól ment, így a tészta másik felét egy sütőpapíron hengerré formáztam, hűtöttem, utána szeleteltem és így tettem a tepsire és sütöttem meg. Szeletelésnél kissé deformálodik a kerek szelet, kissé tojásdad formát ölt, de ezt a sütőpapíron az ujjainkkal könnyedén kerekké formálhatjuk. Én a tészta másik felét így készítettem, legközelebb, csak e szerint fogom sütni.
  4. Ebből a mennyiségből 80 db lett, amit 170 fokon 12-14 perc alatt sütöttem készre.
Díszítés:
  1. Miután meghűltek a linzerek olvasztott csokival, cukorgyönggyel és negyed dióval díszítettem őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/dios-linzer/