A hozzávalóikból összeállítjuk a tésztát. Először a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, abba kerül a tojás és a sütőporos, diós liszt.
Összegyúrjuk a tésztát és habzsákba töltjük, onnan nyomjuk a sütőpapírral letakart tepsire a kis korongokat. Én egy plusz körívet nyomtam a korongok tetejére (ebbe került sütés után az olvasztott csokoládé és a cukorgyöngyök.)
Mivel a "habzsákolás" nem igazán jól ment, így a tészta másik felét egy sütőpapíron hengerré formáztam, hűtöttem, utána szeleteltem és így tettem a tepsire és sütöttem meg. Szeletelésnél kissé deformálodik a kerek szelet, kissé tojásdad formát ölt, de ezt a sütőpapíron az ujjainkkal könnyedén kerekké formálhatjuk. Én a tészta másik felét így készítettem, legközelebb, csak e szerint fogom sütni.
Ebből a mennyiségből 80 db lett, amit 170 fokon 12-14 perc alatt sütöttem készre.
Díszítés:
Miután meghűltek a linzerek olvasztott csokival, cukorgyönggyel és negyed dióval díszítettem őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/dios-linzer/