Kínai pirított csirke
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 800 g csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 brokkoli
  • 1 sárga húsú paprika
  • olaj
  • 1 zacskó pirított csirke alap
  • metélőhagyma
Leírás
Előkészítés:
  1. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk.
  2. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. (A brokkolit rózsáira szedjük, a többi zöldséget csíkokra vágjuk.)
Elkészítés:
  1. A wokban olajat hevítünk, rátesszük a húst, sózzuk, keverjük, fehéredésig pirítjuk. (5 perc)
  2. Erre tesszük a zöldségeket a paprika kivételével. Pirítjuk, letakarva pároljuk. (5 perc)
  3. Végül a parikát is rátesszük, amivel tovább pirírjuk. (5 perc)
  4. Utolsónak megszórjuk a zacskós fűszerrel, ráöntünk 2 dl vizet, és még 5 percig összepároljuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk. Tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak, lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. :-) És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-piritott-csirke/