Két részre osztjuk a tésztát, amit egy nejlon zacskón vagy sütőpapíron hosszú hengerré formálunk. A tészta kicsit ragad, ezért van szükség a papírra.
A két hengerré nyújtott tésztadarabot mélyhűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy kissé megkeményedjen.
Ha lehűltek a tésztarudak, akkor egy késsel kis darabokat vágunk, és az ostyasütőre helyezzük. Ha kissé meggömbölyítjük, akkor szép kerek tallérok lesznek, ha sietünk, akkor csak simán a kis vágott darabokat helyezzük a sütőbe.
Az ostyasütőt 1-1,5-es fokozaton használjuk, mert a tészta édes, nagyobb fokozaton könnyen megég.
Kb. 1,5 perc alatt meg is sülnek. Egy tompa késsel kivesszük a tallérokat, vigyázva, mert még puhák. Tálcára tesszük, mire kihűlnek, elveszítik puhaságukat.
A ropogós zabpelyhes tallérokat egy jól záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
Nekem ebből a mennyiségből 120 db kis zabpelyhes tallér sült ki. Kb. 30 perc alatt sikerült kisütnöm, tehát várakozási idővel együtt egy óra alatt készen lettem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/edes-zabpelyhes-taller/