Mézes keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 75 g méz
  • 40 ml víz
  • 40 g cukor
  • 250 g finomliszt
  • 35 g vaj vagy ráma
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
Leírás
  1. A mézet a vízzel, vajjal, cukorral összeolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszerekkel és szódabikarbónával összekevert lisztet és a tojást. Fakanállal összekeverjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap lisztezett felületen a tésztát átgyúrjuk, 8 egyenlő darabra osztjuk.
  4. A 8 darab tésztát lisztezett felületen, egyesével, 15 x 15 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd a tallérsütőben 1-es fokozaton kb. 1-1,5 perc alatt kisütjük.
  5. Amikor kivesszük még lágy, amikor kihűl megkeményedik, a vágások mentén összetördelhetjük (vagy hűlés után egy éles késsel összevághatjuk), így egy négyzetből, 9 db kekszünk lesz.
  6. Ebből a mennyiségből összesen 72 db kekszet sütöttem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/mezes-keksz/