Kínai tojásos paradicsom
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 nagy tojás
  • metélőhagyma
  • 1 ek. olaj
Leírás
Előkészítés:
  1. A tojásokat felverjük, sózzuk, jól elkeverjük.
  2. A paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, 1,5 x 1,5 mc-es kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk.
  4. Minden szükséges alapanyagot és eszközt a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
  1. Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, beleteszünk 1 ek. olajat, forróra hevítjük.
  2. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, 1 percig nagy lángon sütjük.
  3. Ráöntjük a tojást, folyamatosan keverve 1 -2 perc alatt készre sütjük.
  4. Elzárjuk a gázt, megszórjuk az apróra vágott hagymával.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak, lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. :-) És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-tojasos-paradicsom/