Kínai párolt spenót
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ csilipaprika (ízlés szerint)
  • 1-2 ek. olaj
Leírás
Előkészítés:
  1. A spenótot többször váltott vízben alaposan megmossuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csilit kis darabokra aprítjuk.
  4. Minden szükséges hozzávalót a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
  1. Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 1-2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
  2. A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát és a spenótot.
  3. Folyamatosan keverjük nagy láng fölött. Amikor kicsit megfonnyad (kb. 1 perc) sózzuk, még néhányszor jól megkeverjük és tálaljuk.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak (persze eza spenótra, padlizsánra nem vonatkozik), lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. :-) És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-parolt-spenot/