Kínai hagymás csirkemell
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 db csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. szójaszósz
  • csili paprika (elhagyható)
  • 1-2 ek. olaj
Leírás
Előkészítés:
  1. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A csilit 2-3 darabra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, daraboljuk. (Nagyobb darabokra vágjuk, kb. 1 x 2 cm darabokra.
Elkészítés:
  1. A wokban olajat hevítünk, beledobjuk a csilipaprikát, hagymát, a húst, ízestjük a szójaszósszal, kicsit megsózzuk (vigyázva, mert a szójaszósz is sós), és nagy lángon pirítjuk. Amikor levet ereszt, a lángot kissé mérsékeljük és tovább pároljuk az ételt. Amikor a hús teljesen kifehéredik, a lé is elfő alatta, még tovább pirítjuk.
  2. Ismét nagyobb lángon gyorsan lepirítjuk és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak, lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. :-) És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-hagymas-csirkemell/