Kínai káposzta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • ¼ fej káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 kk. szójababszósz
  • 2 ek. olaj
  • ½ csilipaprika
Leírás
Előkészítés:
  1. A káposztát megtisztítjuk, 2 x 3 cm darabokra vágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csilit kis darabokra aprítjuk.
Elkészítés:
  1. Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
  2. A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát, káposztát, szójaszószt, szójababszószt. Nagy lángon folyamatosan kevergetve sütjük. (kb. 1 percig)
  3. Majd kicsi vizet adunk hozzá és közepes láng fölött (lefedve) tovább pároljuk, míg éppen hogy megpuhul (kb. 2-3 perc, de csak addig hogy roppanós maradjon a káposzta, ne pároljuk teljesen puhára.).
  4. Végül ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Párolt rizst adunk a káposzta mellé köretnek.
Wok hiányában serepenyőben is elkészíthetjük az ételt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-kaposzta/