A káposztát megtisztítjuk, 2 x 3 cm darabokra vágjuk.
A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
A csilit kis darabokra aprítjuk.
Elkészítés:
Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát, káposztát, szójaszószt, szójababszószt. Nagy lángon folyamatosan kevergetve sütjük. (kb. 1 percig)
Majd kicsi vizet adunk hozzá és közepes láng fölött (lefedve) tovább pároljuk, míg éppen hogy megpuhul (kb. 2-3 perc, de csak addig hogy roppanós maradjon a káposzta, ne pároljuk teljesen puhára.).
Végül ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Párolt rizst adunk a káposzta mellé köretnek. Wok hiányában serepenyőben is elkészíthetjük az ételt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-kaposzta/