Kínai zöldbab
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 maréknyi friss zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 kk. szójababszósz
  • 2 ek. olaj
  • ½ csilipaprika
Leírás
Előkészítés:
  1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 5 cm darabokra tördeljük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csilit kis darabokra aprítjuk.
  4. Minden szükséges alapanyagot és eszközt a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
  1. Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
  2. A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát, szójaszószt, szójababszószt és a zöldbabot. 1 percig folyamatos kevergetés közben nagy láng fölött sütjük, majd kis vizet adunk hozzá és közepes láng fölött lefedve pároljuk (8-10 perc, de csak roppanósra).
  3. Végül ízlés szerint sózzuk.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés
Ha igazi kínai módra szeretnénk elkészíteni, akkor nem kell puhára párolni a zöldbabot, maradjon roppanós.
Ha szójababszószt nem tudunk beszerezni, természetesen a nélkül is elkészíthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-zoldbab/