A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 5 cm darabokra tördeljük.
A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
A csilit kis darabokra aprítjuk.
Minden szükséges alapanyagot és eszközt a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát, szójaszószt, szójababszószt és a zöldbabot. 1 percig folyamatos kevergetés közben nagy láng fölött sütjük, majd kis vizet adunk hozzá és közepes láng fölött lefedve pároljuk (8-10 perc, de csak roppanósra).
Végül ízlés szerint sózzuk.
Párolt rizzsel tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés
Ha igazi kínai módra szeretnénk elkészíteni, akkor nem kell puhára párolni a zöldbabot, maradjon roppanós. Ha szójababszószt nem tudunk beszerezni, természetesen a nélkül is elkészíthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-zoldbab/