Kínai édes mandula
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 ek. olaj
  • 4 ek. cukor
  • 1 marék madula v. dió
  • 1 ek. szezámmag
Leírás
  1. A diót kicsit megpirítjuk. (olaj nélkül, csak úgy simán a serpenyőben, wokban)
  2. Ha mandulából készítjük, akkor forró vízzel leöntjök és a barna héját eltávolítjuk.
  3. A serpenyőben kb. 1 ek. olajon megolvasztjuk a cukrot, beleszórjuk a mandulát vagy diót, összekeverjük.
  4. Lezárjuk a gázt, megszórjuk a szezámmagggal, elkeverjük és gyorsan sütőpapírra szedjük. Még melegen megpróbáljuk összedarabolni a fakanállal.
Megjegyzés
Kicsit összeragadhat, de nagyon finom édesség. A mi grillázsunkra hasonlít. :-)
A mandula pirításához ne használjunk teflonos lábast, mert tönkremehet. (Szárazon pirítunk, feléghet a teflonbevonat.)
Miután elkészültünk, csak vizet kell engedni az edénybe, és magától leázik a rajta maradt karamellizált cukor.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-edes-mandula/