Kínai padlizsán
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 ek. olaj
  • 1 padlizsán
  • vékony csík húsos füstölt szalonna
  • 1 ek. szójababszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány karika csilipaprika (aki szereti csípősen)
  • újhagyma vagy snidling
Leírás
Előkészítés:
  1. A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, kisebb hasábokra felvágjuk.
  2. A szalonnát is kis darabokra vágjuk.
  3. A fokhagymát és az újhagymát/snidlinget apróra vágjuk.
  4. A csilit felkarikázzuk.
  5. Minden szükséges alapanyagot a tűzhely mellé készítünk, hogy kézközelben legyenek.
Elkészítés:
  1. A padlizsánt 1 ek. olajon kb. 4-5 perc alatt megsütjük. (Ha kicsit barnássá kezd válni, akkor már jó, kiszedjük a wokból/serpenyőből.)
  2. Megpirítjuk a szalonna darabokat.
  3. Hozzáadunk 1 ek. szójababszószt, az apróra vágott fokhagymát és a csilit.
  4. Beletesszük a padlizsánt, nagy lángon összeforgatjuk, alaposan összekeverjük, és végül a zöldhagymával megszórjuk.
  5. Nekünk a szalonna sós volt, ezért egyáltalán nem sóztuk.
  6. Párolt rizzsel tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. A padlizsánnál ezt kicsit neház betartani, mert nagyon hamar megpuhul. De érdemes próbálkozni, más zöldségekkel is elkészíteni, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-padlizsan/