Tök. Így még tuti nem kóstoltad
 
Hozzávalók
  • Egy nagy főzőtök
  • A töltelékhez:
  • 2 db. tojás
  • 1 közepes fej hagyma ( apróra vágva)
  • 4 ek. zsemlemorzsa ( vagy száraz teljes kiőrlésű kenyér darálva)
  • 1 nagy paradicsom apróra vágva
  • 2 kk. gulyáskrém
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 3 ek. tejföl
Leírás
  1. Végy egy nagy főzőtököt. (Éppen szezonja van, nem lesz nehéz)
  2. Karikázd fel 1.5 -2 ujjnyi darabokra, a közepéből a magot pedig vágd ki egy kisebb késsel.
  3. Sózd be mindkét oldalát és hagyd állni egy fél órát, majd papírszalvéta segítségével itasd fel róla a kiengedett levet. Helyezd egy sütőpapíros tepsire a karikákat.
  4. A töltelék:
  5. Az összes hozzávalót keverd jól össze, majd a tök karikák kivájt közepébe oszd el a „krémet”.
  6. Légkeveréses sütőben süsd kb. 30-40 percig 200 fokon, majd 160 fokon, míg el nem készül, kb. 1 óra összesen. Majd a tetejére szórhatsz reszelt sajtot és így süsd még tovább sima felső sütésen 10 percig. A tojásos keverék picit meg fog nőni benne. Nagyon finom lesz. Akár köretnek, akár főételnek is tökéletesen megállja a helyét.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tok-igy-meg-tuti-nem-kostoltad/