Karfiol kínai módra
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • maréknyi hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint csili
Leírás
  1. A karfiolt rózsáira szedjük. Ha túl nagyok, bátran vágjuk szét.
  2. A torzsát is felhasználhatjuk, csak vágjuk lapokra, hogy könnyebben sülhessen.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük.
  4. A húst kis, vékony lapokra vágjuk.
  5. A wokot felhevítjük. Ebbe kerül az olaj, majd a hús, fokhagyma, szójaszósz. (És a csili, aki szereti csípősen.) Nagy lángon, folyamatos keverés mellett átpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a darabolt karfiolt, és kb. 1 dl vizet, letakarva kisebb lángon pároljuk. (5 perc kb., de ellenőrizzük, nehogy túl puha legyen!)
  7. Amikor roppanós a karfiol, levesszük a fedőt, nagy lángon átpirítjuk, sózzuk. (Vigyázva, mert a szójaszósz is sós.)
  8. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Én most sertés combból készítettem, de természetesen másfajta hússal is elkészíthető.
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. De más zöldségekkel is elkészíthető, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/karfiol-kinai-modra/