Kínai zsenge zöldborsó
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 nagy marék zsenge zöldborsó
  • maréknyi füstölt hús vagy kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. olaj
  • ízlés szerint csili
Leírás
  1. A zöldborsót megtisztítjuk. Végeit letörjük, ha van az oldalán lévő szálat is lehúzzuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, szeleteljük.
  3. A húst vagy kolbászt kis, vékony lapokra vágjuk.
  4. A wokot felhevítjük. Ebbe kerül az olaj, majd a hús és a fokhagyma (És a csili, aki szereti csípősen.) Nagy lángon, folyamatos keverés mellett átpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a zöldborsót, a szójaszószt, és kb. 0,5 dl vizet, letakarva kisebb lángon pároljuk. (2-3 perc kb., de ellenőrizzük, nehogy túl puha legyen!)
  6. Amikor roppanós a zöldborsó, levesszük a fedőt, nagy lángon átpirítjuk, sózzuk. (Vigyázva, mert a szójaszósz is sós.)
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Én most kínai kolbásszal készítettem, de természetesen másfajta füstölt hússal is elkészíthető. (A kolbász nem tartalmazott pirospaprikát.)
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. De lehet más zöldségekkel is készíteni, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-zsenge-zoldborso/