Zabpelyhes keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g zabpehely
  • 200 g finomliszt
  • csipet só
  • 120 g cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • késhegynyi bourbon vaníliapor
  • 100 g ráma vagy vaj
  • 1 tojás
Leírás
  1. A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
  2. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk a tésztát. Két részre osztjuk, minimum egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk.
  4. Kerek szaggatóval szaggatjuk, papírral borított tepsire tesszük. Nekem 6,5 cm átmérőjű formával 45 db keksz lett ebből a mennyiségből.
  5. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha a kekszek szélei kicsit már barnulni kezd, akkor készen is van.
Megjegyzés
Aki szereti, a kekszek alját csokoládéval bevonhatja. Egy szép dobozba vagy zacskóba elhelyezve, gasztroajándéknak is nagyon megfelel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zabpelyhes-keksz/