Kínai édes-savanyú csirke
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 3 ek. olaj
  • 500 g csirkemell
  • nagy marék bambuszrügy
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • édes-savanyú szójaszósz
  • snidling
Leírás
Előkészítés:
  1. A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk. (kb. mutatóujjnyi darabokra)
  2. A bambuszt, répát megtisztítjuk, daraboljuk. (szintén mutatóujjnyi darabokra)
  3. A snidlinget apróra vágjuk.
Elkészítés:
  1. A csirkemell darabokat forró olajba tesszük, sózzuk, fehéredésig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a bambuszt és letakarva roppanósra pároljuk.
  3. Addig pároljuk, míg el nem fő a leve, majd hozzáadjuk a sárgarépa darabokat is.
  4. A sárgarépával is pároljuk, sütjük, végül meglocsoljuk az édes-savanyú szójaszósszal. Annyit kell önteni rá, hogy mindenhol szépen átjárja, de ne tocsogjon az alján.
  5. Összepirítjuk és tojásos rizzsel tálaljuk. A tetejét apróra vágott snidlinggel megszórjuk.
Megjegyzés
Nagy lángon rövidebb idő alatt elkészíthető, a kínaiak úgy készítik. Mi inkább a lassú tűz melett döntöttünk, így kevésbé lesz koszos a konyha, viszont kicsit tovább tart.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. 2 pohárnyi rizsből, 5 tojással készült a tojásos rizs. Elkészítése egyszerű: a tojásból szokásos módon rántottát sütünk, fakanállal a serpenyőben összedaraboljuk, errel kerül a kész párolt rizs, 4-5 ek. szójaszósz. Jól átforgatjuk, kicsit összepirítjuk és már készen is van.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-edes-savanyu-csirke/