Kínai zöldséges csirke
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 3 ek. olaj
  • 500 g csirkemell
  • marék bambuszrügy
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db póréhagyma
  • szójaszósz
  • snidling
Leírás
Előkészítés:
  1. A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk. (kb. mutatóujjnyi darabokra)
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. (szintén mutatóujjnyi darabokra)
  3. A snidlinget apróra vágjuk.
Elkészítés:
  1. A csirkemell darabokat forró olajba tesszük, sózzuk, fehéredésig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a bambuszt és letakarva roppanósra pároljuk.
  3. Addig pároljuk, míg el nem fő a leve, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is.
  4. Pároljuk, sütjük, végül meglocsoljuk a szójaszósszal. Annyit kell önteni rá, hogy mindenhol szépen átjárja, de ne tocsogjon az alján.
  5. Összepirítjuk és tojásos tésztával tálaljuk. A tetejét apróra vágott snidlinggel megszórjuk.
Megjegyzés
Mi lassú tűzön készítettük, így kevésbé lesz koszos a konyha.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. Pirított tésztával tálaltam, amihez 200 g spagettit főztem ki, arra került az 5 tojásos rántotta és a szójaszósz. Serpenyőben jól átforgattam, kicsit összepirítottam. Tálalásnál az apróra vágott snidlinggel megszórtam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-zoldseges-csirke/