Sertéshús lilahagymával
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 ek. olaj
  • egy maréknyi darált sertéshús
  • pici csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójababszósz
  • 2 ek. szójaszósz
  • nagyobb lilahagyma
  • só, bors
Leírás
Előkésztés:
  1. A hagymát megtisztítjuk, 2-3 cm darabkákra vágjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csilipaprikát vékony karikára vágjuk. (aki szereti csípősen)
  4. Minden szükséges alapanyagot a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
  1. A wokban/serpenyőben felforrosítjuk az olajat. Beletesszük a csilipaprikát és a fokhagymát, 2-3-szor megkevergetjük, majd hozzáadjuk a darálthúst. Nagy lángon sütjük, pirítjuk, folyamatos keverés közben.
  2. Kb. 2 perc elteltével hozzáadjuk a szójababszószt, szójaszószt, elkeverjük és tovább pirítjuk.
  3. Végül beleszórjuk a lilahagymadarabokat, sózzuk, borsozzuk és még néhány perc alatt összepirítjuk.
  4. Pároltrizs körettel tálaljuk.
Megjegyzés
A lilahagyma roppanós marad az ételben, nem kell puhára párolni. Egyszerű, de nagyszerű fogás, persze annak, aki szereti a kínai ízeket. Ez a mennyiség 2 főre elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/serteshus-lilahagymaval/