Kínai uborkasaláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 fej fokhagyma
  • cukor
  • ecet
  • szójaszósz
Leírás
Saláta előkészítése:
  1. Az uborkát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk.
Tálalás előtt 10-15 perccel:
  1. Az összevágott uborkára rátesszük az apróra vágott fokhagymát, (ha van újhagymát vagy snidlinget), kicsi sót, cukrot, ecetet és szójaszószt (1 uborkához kb. 1 csipet só, 1 kk. cukor, 1-2 kk. ecet, 2 ek. szójaszósz)
  2. Végül pedig lelocsoljuk a szezámos öntettel. Kicsit összeforgatjuk és 10-15 percen belül fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
A salátaöntet hozzávalói: 15 ek. olaj, 8 ek. szezámmag, apróra vágott csilipaprika (Ez 4-5 adag salátához elegendő mennyiség.)
Az olajban megpirítjuk a szezámmagot és a csilipaprikát, vigyázva, mert könnyen megéghet! Ebből a mennyiségből, kb. 4-5 nagy tál salátára elegendő öntet készíthető. Én kicsi üvegbe tettem a maradékot, következő felhasználásig a hűtőbe pihen.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-uborkasalata/