Sertésszűz zöldspárgával
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g zöldspárga
  • 450 g sertésszűz
  • 2 ek. olíva olaj
  • csipet só
  • 0,5-1 dl víz
  • ízesíteni: szójaszósz
Leírás
  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, daraboljuk. Én hosszában is félbevágtam, hogy gyorsabban elkészüljön.
  2. A húst kis, vékony lapokra vágjuk.
  3. A wokot felhevítjük. Ebbe kerül az olaj, majd a hús és a csipetnyi só. (Vigyázva sózzuk, mert a szójaszósz is sós.) Aki szereti csípősen, csilit is adhat hozzá. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett átpirítjuk. Amikor levet ereszt, kissé mérsékelük a lángot és megpároljuk a húst.
  4. Amikor elfőtt a hús leve, hozzáadjuk a darabolt spárgát, és 0,5-1 dl vizet, letakarva kisebb lángon pároljuk. (5-8 perc kb., de ellenőrizzük, nehogy túl puha legyen!) Én nem párolom puhára, kicsit roppanósan szeretjük.
  5. Jázmin rizzsel tálaltam. Tányérján mindenki ízlése szerint szójaszósszal ízesítheti.
Megjegyzés
Kínában kevesebb hússal készítik és természetesen szójababszószt és szójaszószt is adnak hozzá főzés közben. Én a szójababszószt most elhagytam, a szójaszószt is utólag tesszük rá, mert a nagyobbik fiam nem szereti szójaszósszal.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sertesszuz-zoldspargaval/