Csirkés-zöldborsós bulgur
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 1 ek. olaj
- 1 db csirkemell
- só
- bors
- 2,5 dl bulgur
- 2,5 dl víz
- 100 g zöldborsó
- A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, kis olajat adunk hozzá, 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a bulgurt, zöldborsót, vizet, tovább főzzük.
- Közben néha megkeverjük, óvatosan hogy ne törjük össze.
- Nekem 15 perc alatt el is készült. (A bulgur nagyságától függ a főzési idő, a kisebb szeműt elég csak forrázni, a nagyobb szeműt tovább kell főzni.)
- Savanyúsággal tálaljuk. Aki szereti frissen őrölt vegyes borssal fűszerezheti.
Ebből a mennyiségből 2 adag lett, összesen 720 g.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csirkes-zoldborsos-bulgur/
3.4.3177