Csirkés-zöldborsós bulgur
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 ek. olaj
  • 1 db csirkemell
  • bors
  • 2,5 dl bulgur
  • 2,5 dl víz
  • 100 g zöldborsó
Leírás
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, kis olajat adunk hozzá, 5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a bulgurt, zöldborsót, vizet, tovább főzzük.
  4. Közben néha megkeverjük, óvatosan hogy ne törjük össze.
  5. Nekem 15 perc alatt el is készült. (A bulgur nagyságától függ a főzési idő, a kisebb szeműt elég csak forrázni, a nagyobb szeműt tovább kell főzni.)
  6. Savanyúsággal tálaljuk. Aki szereti frissen őrölt vegyes borssal fűszerezheti.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 adag lett, összesen 720 g.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csirkes-zoldborsos-bulgur/