Kínai sült rizs
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Párolt rizshez:
  • 2 bögre rizs
  • kétszeres mennyiségű víz
  • 1 ek. olaj
  • 2 kk. natur ételízesítő
Sült rizshez:
  • Az összes párolt rizs
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 répa
  • 1 csom. újhagyma
  • negyed új káposzta
  • 1 marék friss zöldborsó
  • 2 fej gomba
  • Ízlés szerint szójaszósz
Leírás
  1. Előszőr mindent szükséges alapanyagot megtisztítunk, összevágunk.
  2. A rizsből párolt rizst készítünk.
  3. Az apróra vágott bacon szalonnát wokba tesszük, megsütjük. (Nem kell teljesen ropogósra, mert a zöldségekkel még tovább sül, nehogy nagyon kiszáradjon.)
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott gombát. Összekeverjük, 1-2 percig sütjük.
  5. Ezután hozzáadjuk a répát és a hagymát, végül pedig a káposztát. Összekeverjük, kis szójaszósszal ízesítjük, 1-2 percig sütjük.
  6. Végül hozzáadjuk a párolt rizst, szójaszósszal ízesítjük, és néhány perc alatt, magas hőfokon összesütjük. (Ha szükséges még egy kis olajat öntünk alá.)
  7. Mi úgy szeretjük, ha imitt-amott megpirul, de mindenki döntse el maga, hogy mennyire pirítja meg.
Megjegyzés
A párolt rizst rizsfőzőben készítettük. 2 bögre rizst szűrőkanálban meg kell mosni, majd a rizsfőzőbe tenni. Kétszeres mennyiségű vizet rá kell önteni, kis olajat és ételízesítőt beletenni. Kb. fél óra alatt magától elkészül a finom párolt rizs. Ezt a rizst használtuk a sült rizshez.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kinai-sult-rizs-2/