Zabkása
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Zabkásához:
  • 2-3 ek. zabpehely
  • kb. 1,5 dl tej
  • csipet só
  • késhegynyi vaníliapor
Ízesíteni, díszíteni:
  • friss gyümölcsök ízlés szerint
  • befőtt
  • magvak
  • lekvár
  • kakaó
  • csokoládé
  • kókusz
  • fahéj
Leírás
  1. A zabpelyhet sózzuk, vaníliával ízesítjük, elkeverjük a tejjel.
  2. Odatesszük főni, közben kevergetjük.
  3. Lassú tűzön forrástól számítva 3-5 percig főzzük. (Zabpehely méretétől függően.)
  4. Letakarva 10 percig pihentetjük.
Megjegyzés
Készíthetünk nagyobb adagot, a 10 perces pihentetés után tányérokba vagy ételhordó edénybe érdemes adagolni. Hűtőben pár napig (3-4) eltartható.
A tej mennyisége a zabpehely függvénye, illetve kérdés, hogy ki mennyire szereti hígan vagy sűrűbben. Egy biztos, ha eltesszük a hűtőbe, akkor a zabpehely álltában még kicsit fel fogja szívni a tejet.
A fenti mennyiség egy adaghoz elegendő, aki többet szeretne készíteni, annak fel kell szoroznia a mennyiségeket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zabkasa-az-egeszseges-reggeli/