A pudingot a szokásos módon elkészítjük (5 dl tejjel megfőzzük, hozzáadunk 4 ek. cukort, hűlni hagyjuk.)
Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
Kapcsos tortaformát (26 cm átmérő) alufóliával kibéleljük.
A sütőt 230 fokra előmelegítjük.
A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük.
A sárgájába beletesszük a 2 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt el jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó.
Végül a fehérjehabos nagyobb tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 2 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
Tortaformába öntjük, szépen eligazítjuk és 5-7 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni. Eközben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, daraboljuk. A tejszínt felverjük.
Torta összeállítása:
A babapiskótát kettévágjuk. Nekem 14 db kellett ehhez a nagyságú tortához.
Amikor a piskóta kihűlt tálcára helyezzük, és a puding egy részét rákanalazzuk.
Ez után kis adag pudingot a torta szélén hagyunk lefolyni és “hozzáragasztunk” egy fél babapiskótát. És így haladunk körbe-körbe, míg végig nem érünk. A piskóták vágott szélét tesszük a tálcára, felül marad a szép íves része.
A maradék pudingot is a tortára kanalazzuk, majd egy szalaggal a piskótákat összefogjuk. (Én a szeptemberről megmaradt könyvjelzőnek vásárolt szalag maradékát használtam fel. Sötétkék volt, így került egy kis fiús szín is a tortába.)
Végül a gyümölcsökkel ízlésesen kidíszítjük, tejszínhabbal dekoráljuk és a tejszínhab tetjére is gyümölcsöt teszünk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Természetesen a pudingot és a gyümölcsöt sokféleképpen variálhatjuk, attól függően, hogy éppen milyen gyümölcsnek van szezonja.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyumolcstorta/