A lisztet átszitáltam, hozzáadtam 400 ml vizet, géppel összedolgoztam. Letakarva 30 percet pihentettem.
Hozzáadtam az érett kovászt, géppel beledolgoztam, letakarva 30 percet pihentettem.
Hozzáadtam a sót, géppel beledolgoztam, letakarva ismét 30 percet pihentettem.
Kelesztőtálba tettem, letakartam, fél óránként négyszer hajtogattam a tésztát.
Az utolsó hajtogatás után is 30 percet vártam, majd lisztezett felületen megformáztam a kenyeret.
Alaposan lisztezett, konyharuhával bélelt kosárba tettem, a konyharuha lelógó felével betakartam, majd hűtőben 8 órát pihentettem.
A 8 óra elteltével a kenyeret a konyhapultra tettem, 2 órát pihent.
Közben a sütőt és a követ 250 fokra előmelegítettem.
A kenyeret óvatosan a forró kőre borítottam, tetejét éles késsel bevágtam, a hőmérsékletet 230 fokra mérsékeltem és a kenyeret 45 perc alatt megsütöttem.
Sütés után 5 percig félig nyitott ajtóval a kenyér még a sütőben maradt.
Rácsra tettem hűlni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kovaszos-kenyer-kenyerlelke-2016/