Kakaós zabkeksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g zabpehely
  • 50 g zabkorpa
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 g kakaópor (cukrozatlan)
  • csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 150 g vaj
  • 1 tojás
Leírás
  1. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát.
  2. A tészta kicsit ragad, semmi gond, a hűtőben pihentetjük 1-1,5 órát. (Ez alatt az idő alatt a zabpehely magába szívja a nedvességet.)
  3. A tészta egy részéből vékony rudat sodrunk, késsel kis darabokra vágjuk, tenyerünkkel kissé meggömbölyítjük.
  4. Az ostyasütőt 1-1,5-es fokozaton használjuk, mert a tészta édes, nagyobb fokozaton könnyen megégne. Kb. 1,5 perc alatt meg is sülnek a kekszek. Egy tompa késsel vagy lapos fakanállal kivesszük a kekszeket. Előfordul, hogy a kockás felső részre ragadnak, de egy kis segítséggel (kés vagy fakanál) könnyedén kivehetők a gépből.
  5. Így járunk el az összes tésztával: golyózzuk és sütjük.
  6. Miután kihűltek a kekszek légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
Nem túl édes, direkt nem tettem bele több cukrot. Ízlés szerint a cukor mennyisége növelhető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-zabkeksz/