A tészta kicsit ragad, semmi gond, a hűtőben pihentetjük 1-1,5 órát. (Ez alatt az idő alatt a zabpehely magába szívja a nedvességet.)
A tészta egy részéből vékony rudat sodrunk, késsel kis darabokra vágjuk, tenyerünkkel kissé meggömbölyítjük.
Az ostyasütőt 1-1,5-es fokozaton használjuk, mert a tészta édes, nagyobb fokozaton könnyen megégne. Kb. 1,5 perc alatt meg is sülnek a kekszek. Egy tompa késsel vagy lapos fakanállal kivesszük a kekszeket. Előfordul, hogy a kockás felső részre ragadnak, de egy kis segítséggel (kés vagy fakanál) könnyedén kivehetők a gépből.
Így járunk el az összes tésztával: golyózzuk és sütjük.
Miután kihűltek a kekszek légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
Nem túl édes, direkt nem tettem bele több cukrot. Ízlés szerint a cukor mennyisége növelhető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-zabkeksz/