A tepsit sütőpapírral borítjuk, vagy vajazzuk és lisztezzük. (Ez egy kisebb tepsire való adag, tepsiméret: 20 x 25 cm) Nem kell megijedni, amikor belekerül a tepsibe, mert lapos, de sütés közben kétszeresére emelkedik a tészta, szép magas lesz a sütemény.
Mézet meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszert, összekeverjük.
A mézes masszához hozzáadjuk a szódabíkarbónával elkevert lisztet, jól elkeverjük.
Belekanalazzuk a tepsibe. (Kicsit keményebb a tészta, nem nagyon folyékony.)
Tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.
Előmelegített sütőben, 170 fokon 20- 25 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
Ha kihűlt vékony szeletekre vágjuk.
Megjegyzés
Finom és kiadós sütemény, több napig eláll. Ha valaki szeretné kicsit "feltúrbózni" akkor ne tegyen mandulát a tetejére. Sütés és kihűlés után vágja két lapra, kenje meg savanykás lekvárral és vonja be olvasztott csokoládéval. Nagyon finom!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/30-perces-kevert-mezes/