30 perces kevert mézes
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 g méz
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • késhegynyi fahéj
  • 250 g liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • Tetejére: vágott mandula (elhagyható)
Leírás
  1. A sütőt 170 fokra állítjuk, előmelegítjük.
  2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  3. A tepsit sütőpapírral borítjuk, vagy vajazzuk és lisztezzük. (Ez egy kisebb tepsire való adag, tepsiméret: 20 x 25 cm) Nem kell megijedni, amikor belekerül a tepsibe, mert lapos, de sütés közben kétszeresére emelkedik a tészta, szép magas lesz a sütemény.
  4. Mézet meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszert, összekeverjük.
  5. A mézes masszához hozzáadjuk a szódabíkarbónával elkevert lisztet, jól elkeverjük.
  6. Belekanalazzuk a tepsibe. (Kicsit keményebb a tészta, nem nagyon folyékony.)
  7. Tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.
  8. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20- 25 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
  9. Ha kihűlt vékony szeletekre vágjuk.
Megjegyzés
Finom és kiadós sütemény, több napig eláll.
Ha valaki szeretné kicsit "feltúrbózni" akkor ne tegyen mandulát a tetejére. Sütés és kihűlés után vágja két lapra, kenje meg savanykás lekvárral és vonja be olvasztott csokoládéval. Nagyon finom!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/30-perces-kevert-mezes/