Kelbimbó sajtmártással
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Zöldséghez:
  • 500 g kelbimbó
  • kis vaj
Mártáshoz:
  • 50 g vaj
  • 1 ek. liszt
  • őrölt bors vagy szerecsendió
  • kb. 2-2,5 dl tej
  • 70 g trappista sajt
  • 2 szelet cheddar sajt
Köret:
  • 250 g száraz tészta
  • só, ételízesítő
  • olaj
Tetejére:
  • ízlés szerint reszelt sajt
Leírás
  1. A kelbimbót megtisztítjuk, vajon kicsit megfuttatjuk, sózzuk, majd kis vizet öntünk rá és letakarva kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  2. Közben sós vízben (amibe E- és ízfokozómentes ételízesítőt valamint egy kis olajat is teszünk) kifőzzük a tésztát.
  3. Valamint elkészítjük a sajtmártást: Egy kis lábasban vajat olvasztunk, hozzáadunk 1 ek. lisztet, kicsit pirítjuk. Majd 2 dl tejjel felöntjük, tovább keverjük és fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a reszelt trappista sajtot és a cheddart sajtot, kis lángon a sajtokat beleolvasztjuk. Ha szükséges a maradék tejjel higíthatunk a mártáson.
  5. Amíg a mártás elkészül, a zöldség és a tészta is készen lesznek.
  6. Tálalás: a zöldségeket és a tésztát tányérra szedjük, a forró mártással meglocsoljuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk..
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kelbimbo-sajtmartassal/